V torkovo jutro me je pol ure poskušala zbuditi budilka na telefonu. Napol v transu sem se primajala na zajtrk – precej skromen, gleda na to, da ima hotel 5*.

Razen tega, da je končno posijalo sonce, je šel dan mimo nas, ki smo zehali v konferenčni sobi. Po predstavitvah, so nas odpeljali na sprehod po mestecu Karlovy Vary. Vtis… hm…lušno, malce fancy, ampak kaj pa lahko pričakujemo od ruskega letovišča za novo pečene milijonarčke.

Kot da že naš hotel ni bil dovolj drag, so nas na večerjo peljali v najdražjega v mestu. Menda je eden najstarejših, čeprav razen impresivne dimenzije in dejstva, da se za razliko od ostalih stavb ne tišči s drugimi, ni nič posebnega.

Kot vrhunec večera so nam pripravili degustacijo konjaka. Takrat sem ga pila drugič v življenju in nič bolj mi ni bil všeč kot prvič. Predstavili so nam štiri vrste – od cenenega pa do pregrešno dragega! Ok, res se opazi razlika v okusu in najbrž, če so ti te stvari všeč lahko v njem celo uživaš… jaz pa sem po grlu težko spravila že samo tistega, ki naj bi bil sladki pomarančni namenjen ženskam.

Kmalu smo se z dvema kolegoma odpravili na lov za bolj prijetnimi gostilnicami. Na naš skoraj obup, ni bilo nič odprtega! Tik pred hotelom smo na dnu stopnic zagledali svetleč znak. Izza vrat se je slišala vesela muzika in zid je krasil bahav napis “Vinery”. Izkazalo se je, da gre za majhen pub pod dvema kamnitima obokoma, kjer se je ravno ta večer znašla skupinica iz Brna in si naredila pravo malo zabavo. Ob kozarčku vina in vrčku piva in vodka-toniku, smo ((spet pozno v noč)) poslušali domače pesmi in pripovedi prijazne natakarice.

Popodne v Karlovyh Varyh pa je izgledalo nekako takole:

pragainkarlovyvary08017ha6.jpg

 

pragainkarlovyvary08025te1.jpg

pragainkarlovyvary08027hu5.jpg

pragainkarlovyvary08032jq2.jpg

Ljudje so pridno pili “izvirsko” vodo. Imajo prav posebne lončke, ki pa sem ga založila, predno je bil deležen foto-shootinga. Mimogrede, v mestu je ((če se prav spomnim, ker smo med vodičevim pripovedovanjem veselo klepetali)) okrog okrog 15 večjih in 300 manjših izvirov mineralne vode… poskusila sem 3, nato pa obupala, ker je okos milo rečeno ogaben!

pragainkarlovyvary08037im2.jpg

pragainkarlovyvary08038gi2.jpg

Ena najstarejših zgradb.

pragainkarlovyvary08034ih1.jpg

Tole se mi je zdelo pa tako… hm… socialistično?

pragainkarlovyvary08047zc2.jpg

In še zadnji pogled iz sobe, pred odhodom…

Please follow and like us:

0 thoughts on “Prva službena pot (2) – Karlovy Vary”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Related Posts

Aktivnosti

Kolesarski izlet z otroci: Vrsar – Limski kanal

Kolo… kaj je že to? Bežno se spominjam, kako sem leta (kaj leta… desteletja!) nazaj vozila neko zadevo na dveh kolesih. Poskus nekaj let nazaj (se pred zadnjo nosečnostjo) pa sem popolnoma izbrisala iz spomina Read more…

Izleti / potovanja / tujina

Si sploh še upam na križarjenje?

Zadnje tedne kar letijo ponudbe za ugodna križarjenja. Do nedavnega se mi je pošteno kolcalo, ko sem jih pregledovala. Del poročnega potovanja sva namreč preživela na križarjenju po Karibih in bilo je naravnost fantastično! Edino Read more…

Baby time

Bil je topel sončen dan…

Včeraj smo v iskanju sončka zašli na obalo ((čeprav se je menda kasneje pokazal tudi v Ljubljani)). Kot dobra mama sem seveda spakirala pol omare. Nisem pozabila na topel flis, puhovko in celo smučarske hlače. Read more…