Priskakljam prejšnji teden v pisarno vsa vesela, da sem končno našla balerinke z mehko peto, ki me morda celo ne bodo do krvi ožulile ((pustimo podrobnosti, da mi zdaj malo lezejo dol, ampak to bomo že uredili)) ! Hitro pa me na realna tla postavi pripomba sodelavke »Ampak ti maš pa mal fetiš na čevlje, a ne?« Hm… niti ne… ali pač?

Stvar je pač taka, da sem nekje do sredine faksa nosila samo takšne in drugačne superge. Teh je še vedno polna omara in kljub temu se ne morem upreti, če v trgovini vidim fletne, udobne in po možnosti relativno poceni Pumice! Kakšni salonarčki, ali bognedaj pete ((zaradi moje višine, pač)), so na moje noge zašli bolj pomotoma in izjemno redko. Po mojem je bil največji razlog za to udobje… Superge te praviloma ne ožulijo, ali pa se zelo hitro priležejo stopalom. Po drugi strani pa me vsaki lepši čevlji, tudi balerinke in celo japonke uspejo pripraviti do obupa in porabe na tone obližev!

Odkar delam sem res nenehno na preži za dobrimi, udobnimi in lepimi čevlji. Razlog je preprost… tudi tisti, ki se mi v trgovini zdijo zmagovalna izbira, doma postanejo trdi in prva naloga je, da jih pošteno uhodim… tako traja več tednov, preden jih dejansko lahko obujem v službo! Vsakih nekaj let pa se zgodi čudež… čevlji, za katere mi ni potrebno prelivati krvi! Lani se mi je to zgodilo celo dvakrat in prvič v življenju sem mesec po nakupu prvega para kupila še enega identičnega… and I would do it again!

Poleti se je začelo mrzlično iskanje poročnih čevljev. Moje izkušnje niso bile preveč vzpodbudne in povrhu vsega lani praktično ni bilo mogoče najti belih čevljev z belo peto! Eden od »jackpot« parov z prejšnjega odstavka so bili simpatični beli, z blagim vzorčkom in odprtim prstkom, a žal tudi rjavo peto. Po nekaj pridigah sodelavk sem opustila misel, da bi uporabila kar njih… a vseeno sem se še drugič odločila, da kupim »rezervni par«.

Tisto poletje sem pomerila več čevljev, kot prej v življenju! In z vsakimi je bilo nekaj narobe. Najbolj pa so se mi uprli tisti »klasični« poročni iz satena. Saj ne rečem, da niso udobni – relativno – a so bili slabo narejeni, nestabilni in vsi špičasti. Še najboljši par je imel neko bunko pod peto in ne vem, če ne bi bila rajši kar bosa! Lov na poročne čevlje se je končal v Zagrebu, ko sva s teto zavili v salon Polini. Čevlji so bili naravnost perfektni… a z rahlo samomorilsko peto. Marsikatera bi posmehljivo rekla, da 7 cm pete niti ne kvalificira kot »visoka« peta, a pri moji višini in praksi je lahko kar hitro problem. Čevlje smo seveda kupili in sledile so tudi pričakovane pripombe mame in babic na višino pete. Ampak hej, saj jih bom nosila jaz, zato BACK OFF!

beli porocni ceveljci

To poletje sem zaradi ((ali z izgovorom)) poroke kupila 5 parov čevljev… bele z leseno peto ((»rezervni par«)), bele Polini, bele balerinke ((kupljene zelo zasilno)), srebrne sandale in še en par rdečih Polini ((rdeči in srebrni naj bi bili za k obleki, v katero naj bi se oblekla po polnoči, pa niti ni prišla na vrsto)). In katere sem na poroki dejansko obula? Za obred in do prvega plesa so bili seveda »uradni« čisto beli. Po plesu pa sem si le drznila obuti »rezervni par« z leseno peto. Ne samo, da nihče ni opazil, pete se sploh ni videlo in moje noge so mi bile do konca večera neskončno hvaležne, da sem jim za dva centimetra zmanjšala peto!

prvi porocni par

drugi porocni par

Kje torej iskanje primernih čevljev postane fetiš? Po mojem je čisto racionalno, da takoj kupiš čevlje, ki ti pašejo. Ok, ni treba da sta to vsak dan dva para, ampak kolikokrat mi je že bilo žal, da se za nakup nisem odločila, ker sem se prepričala, da jih ne rabim, potem pa tri mesece kasneje brezupno iskala ravno tak par!?! Ampak vse mora imeti svoje meje… tako količina kot tudi cena posameznega para.

Please follow and like us:
Categories: My wedding

10 thoughts on “Čevlji, poroka in jaz”

lonia · 12. maj, 2009 at 14:37

zame so cevlji ki imajo majnso peto kot 6 cm kategorizirani kot nizji cevlji. imam dva ekstrema cisto flat cevlje ali pa ekstremno visoke. enostavno mi cevlji z srednjo peto opticno sploh niso vsec. Moj rekord je pa 11 cm.
vem da nekatere nosijo taksno peto pogosto, mislim pa da to ni zdravo, prevec pritiska na kosti.

Jan · 12. maj, 2009 at 15:42

Wow, sem kar vesel, da sem moški, hoho:)

orfea · 12. maj, 2009 at 15:46

he he he…polini je naredil svoje…tudi mene je prevzel pred desetletjem, ko sem iskala svoje maturantske čevlje…in samo tisti par je obstajal za me!!

Chiara · 12. maj, 2009 at 16:39

@ lonia – Se strinjam, da so visoke pete lepše za videt… ampak žal povišajo tudi tistega, ki jih nosi… na srečo je imel dragi tudi kar precej debele podplate na poroki, tako da ja bil na koncu celo slab cm višji od mene.

@ Jan – hehehe… verjamem… ampak vseeno je nek čar v možnosti (ali nujnosti) usklajevanja čevljev z obleko 😉

@ Orfea – Jap, Pollini je zakon! Zadnjič bi skoraj kupila še ene črne… pa so žal cene (glede na majhno uporabnost zaradi višine petk) malo manj zakon 😛

Gaber · 12. maj, 2009 at 16:48

V službi sem bos. Ubistvu je to moj imidž. Udoben. Zažge. 😉 Lepa si bila na poroki. Komot lahko objaviš še več fotk. 😀 Poročil sem bom z Žigom. Mislim, da bova izbrala čevlje brez pet. 😉

Chiara · 12. maj, 2009 at 17:01

E, Gaber… moje glave ni (in vsaj zaenkrat ne bo) na nobeni sliki na mojem blogu… vseeno hvala za kompliment 🙂
Vama z Žigom pa vso srečo in ja, kar ostanita pri “flat” čevljih, so najbolj stabilni 😉

Tomaz · 12. maj, 2009 at 17:29

Poroke je taka bedarija, da ni večje. Kupovati neudobne čevlje je pa tudi neumnost na kubik.

Chiara · 12. maj, 2009 at 19:09

Tomaž, srce… poroka je nekaj zelo lepega, simboličen začetek nove družine in najmanj dober razlog za lepe obleke, žur in zbor širše družine in prijateljev.
Kar se pa čevljev tiče… da te vidim, kako se ne bi obrnil za bejbo, ki se zapeljivo ziba na ubijalskih petkah! In kot sem že napisala “dokler jih ni treba nositi tebi, BACK OFF” 😉

Tomaz · 13. maj, 2009 at 1:24

Poroka ni nič drugega kot cel kup sitnosti in ogromno stroškov-koristi za par pa niti ene.

Sam se ne bom nikoli ženil, če bi pa punca to res zahtevala bi se pa največ šel z dvema pričama podpisat na magistrat in potem na eno kosilo.
Denar pa bi zapravila raje za kakšno lepo potovanje ali pa še za kaj bolj koristnega.

Ženske na ubijalskih petah pa niso niti za pikico bolj zapeljive, kvečjemu so mi manj.

Chiara · 13. maj, 2009 at 9:14

Tomaž, žal mi je, da tako misliš. Upam, da si boš premislil, ker si s tako odklonilnim odnosom že vnaprej zapiraš možnost zelo lepega doživetja. Pa sploh ne gre za stroške… ti so lahko minimalni, poleg tega pa z ustrezno koordinacijo dobiš večino nazaj preko daril.
Ampak ta debata je brezplodna (v bistvu obe)… vsakomur svoje pač… in ne pozabi, zarečenega kruha se največ poje 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Related Posts

Brez otrok

Kdo je bil moj prvi izbranec za moža, zakaj se je romanca klavrno zaključila in kako sem vseeno našla “vrtčevsko” ljubezen

Pred nekaj dnevi sem Pikcu razlagala (recimo temu osnove) o tem, kako bo nekoč izbral ženo. To me je spomnilo na mojo vrtčevsko ljubezen! Namreč moj dober prijateljček in vrtčevski sošolec je bil tudi moj Read more…

My wedding

Obletnica, poroka v Bistri, zgodovina se ponavlja in še kaj…

Pretekli vikend je bil pester… V soboto se je poročil možev bratranec in tako smo imeli v zadnjih 12 mesecih kar tri poroke ((pred tem pa skoraj deset let nobene))! No, vikend ni bil poseben Read more…

My wedding

Razpored poročnega dne

Ena bolj zakompliciranih stvari, ki jih je potrebno narediti, da bi poročni dan potekal čimbolj gladko, je urnik oz. razpored dneva! Ponavadi to »veselje« doleti nevesto, ki je ima najbrž edina vse rdeče niti v Read more…