Kolo… kaj je že to? Bežno se spominjam, kako sem leta (kaj leta… desteletja!) nazaj vozila neko zadevo na dveh kolesih. Poskus nekaj let nazaj (se pred zadnjo nosečnostjo) pa sem popolnoma izbrisala iz spomina – Murphy mi jo je v par dneh prevečkrat zagodel.

Kot strela z jasnega Dedi predlaga kolesarski izlet na morju. Kako? Z otroci? Jaz tudi? Tamala naj bi šla zraven?!? Videla sem same težave in bolečo rit (pri slednjem sem imela še kako prav!). Pa vseeno… ko se je dragi strinjal… ali sem se morda jaz strinjala namesto njega… ne spomnim se… verjetno je vsaj eden od naju tisti dan kaj čudnega pojedel… anyway, via Istra!

Planirana tura je bila od Vrsarja do Limskega kanala. Pot vodi ob morju, skozi mesto in kampe. Izven poletja je bila kljub počitnicam dovolj prazna tudi za male dirkače. Večinoma je gladka in primerna tako za male gume, kot tudi za otroški sedež. Tega sem bila vesela, saj je Princeska komentirala vsak rukljaj. Malo gre tudi gori doli, ampak ni hudo… celo za take brez kondicije, kot sem jaz… so pa dobrodošle prestave na kolesu.

V Koversadi je mostiček do sila lušnega otočka.

Poimenovali smo ga Otok zakladov, ker sta lani Levček in Dedi tam zakopala zaklad. Lekcija: vedno naredi zemljevid, kje si zaklad zakopal! Oba sta se “spomnila”, kje je bil, a našli ga nismo.

Smo pa zato potrenirali žabice.

1

Nasvet – otoček raziskujte peš. Ni velik, je pa najlepša pot ob njegovem robu, ki je za kolesa malo rukasta (po drugi strani pa primerna, če ste vešči gozdne vožnje).

 

Po vrnitvi na celino se pot nadaljuje proti Limskemu kanalu. Še vedno skozi (jeseni zaprt) kamp. Dobra stran pa je občasno otroško igrišče, primerno za počitek, pretegnit noge ali malico. Privoščili smo si super hranilno avokadovo sladico (naslednjič obvezno slikam in priložim recept, res je preprosta in otroci jo obožujejo) in sadne palčke.

Naš izlet je trajal dobre tri ure. Bilo je veliko postankov in raziskovanja. Do konca Limskega kanala nismo prišli, tako da gusarska jama ostane za naslednjič. Za predčasno vrnitev smo se odločili, ker sta mlajša dva kazala vidne znake utrujenosti, kolesarska pot v Kanalu pa je po izkušnjah Dedija in Levčka malo bolj terenska. Vrnili smo se v enem kosu v slabe pol ure.

Please follow and like us:

0 thoughts on “Kolesarski izlet z otroci: Vrsar – Limski kanal”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Related Posts

Midnight thinking

Vrtec, šola in obdarovanje ob koncu leta – velik JA!

Mislim, da ni mame, ki se ne bi ob koncu šolskega leta srečala z vprašanjem obdarovanja vzgojiteljic, vzgojiteljev, učiteljic in učiteljev. Ker je spet konec leta, je tudi pri nas čas koordinacije in dogovarjanja. Pa Read more…

Alergije

Moj otrok ima ekcem / alergijo / atopijski dermatitis. Kaj pa zdaj? 2. del: Nega atopične kože

V prejšnji objavi smo okvirno ugotovili, čemu se moramo v osnovi izogibati in kaj nas spravi iz ravnovesja. Kaj pa narediti ekcemom? Koža je poškodovana, verjetno vneta precej v globino. Naučiti se jo morate negovati Read more…

Alergije

Moj otrok ima ekcem / alergijo / atopijski dermatitis. Kaj pa zdaj? 1. Del: Vzrok

Izpuščaji, dermatitis, alergije, ekcemi… Za tole objavo (serijo objav) sem se odločila, da povzamem odgovore na množico vprašanj, ki se na FB (pa tudi v živo) pojavljajo na to temo. V dveh stavkih komentarja je namreč Read more…