Letos sem čisto v DIY božičnih darilih. Združila sem prijetno s koristnim… po eni strani mi manjka časa in izvirnih idej za nakupe… po drugi strani sem v nekem obdobju, ko neskončno uživam v raziskovanju, učenju, načrtovanju in izdelovanju mazil in krem.

Testni labelčki nekaj tednov nazaj so se super obnesli! Konsistenca je bila idealna za stick-e in vonj izredno blag.

Tokrat pa sem želela mazilo spakirati v posodice (ker prazni stick-i seveda ne bodo pravočasno prispeli) in temu primerno so morala biti kanček mehkejša. Načrtovala sem tudi bolj prazničen vonj.

V priročnem grelniku sem stopila 45g čebeljega voska, 60g babassu masla, 20g kakavovega masla, 90g karitejevega olja, 20g korenčkovega olja in 15g ricinusovega olja.

Seveda lahko mazilo za ustnice naredite tudi iz preprostejših sestavin. Jaz sem iz iste osnovne mase naredila še mazila za otroško kožo, zato sem izbrala bogatejša. Ker mi je ravno zmanjkalo vitamina E, sem v cca 250g mase dodala samo še 25 kapljic koencima Q10.

In pika na i? Odlila sem cca. 150g osnovne mase in dodala 10 kapljic eteričnega olja kumkvata in 5 kapljic cimeta. Lahko bi tudi kakšno manj, odvisno kako močan volj želite (to pa je odvisno tudi od vrste uporabljenega eo). Ne bi pa dala več, ker to je približno 0,5% eteričnega olja, kar povsem zadostuje. Absolutno priporočam izbiro sestavin jedilne kvalitete.

Zanimivost: cimet je “vroče” olje. To pomeni, da ga definitivno nikoli ne nanašamo na kožo neredčenega. V mojem mazilu ga je manj kot 0,2%, pa se občuti zelo blag grelni učinek.

Rezultat: ustnice so “na toplem”, zaščitene, negovane in dišijo po slastni božični piti 🙂

 

Tukaj pa še OTROŠKA VERZIJA

Please follow and like us:

1 thought on “Mazilo za usta diši po kolačih”

Otroška verzija mazila za usta, ki diši po kolačih - Mama Jasna · 17. december, 2017 at 21:12

[…] Sestavine in recept mazila za ustnice, ki sem ga delala nedavno, sem vam že zaupala tukaj. […]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Related Posts

Dermatitis

The best DIY labelo ever!

Lani sem poskusila naredit svoj prvi DIY labelo. Ok, že predlani, ampak takrat so bili vazelinčki v posodicah. Zame je pravi labelo tak v tubici, ki se rola in ne packa s prsti. Prvi je Read more…

doTerra

Eterično olje čajevca in otroci

Spomnim se svojih začetkov praktične uporabe eteričnih olj… kako me je bilo malo strah in kako me je ta strah vodil varno skozi “brzice” raznoraznih nasevtov na spletu. Veste, eterična olja niso voda, niti med Read more…

Dermatitis

Otroška verzija mazila za usta, ki diši po kolačih

Sestavine in recept mazila za ustnice, ki sem ga delala nedavno, sem vam že zaupala tukaj. Zakaj torej še druga objava? V njej se skriva razlog, zakaj za mazilo nisem uporabila povsem enostavnih sestavin (npr. Read more…