Kot da ni dovolj, da so malčki bolani. Odrasli se (v idealnih) zavlečemo pod odejo in spimo… ali beremo knjigo… ali gledamo tv (ok, to bi tudi otroci cel dan, pa grda mami ne dovoli). Otrok leži, dokler ima vročino… ali pa tudi ne. Definitivno pa ga nič ne drži pri miru, če je temperatura pod 38 stopinj. Seveda pa je počutju primerno razdražljiv, občutljiv, na robu utrujenosti… ampak spal pa ne bi.

Zato je potrebna domiselnost. Večji kot je otrok, več je možnosti. Poglejmo na primer karte… super igra, kjer si lahko v skoraj kakšnemkoli položaju, ne poneumlja in ne potrebuje veliko prostora. Nekje po 3. letu otrok dojema najpreprostejše igre. Po 4. pa je na razpolago vsaj npr. Črni Peter in Enka. Roko na srce, po dveh urah, mi eno ali drugo gre že pošteno na živce! Ko otrok zna seševati, postane zabavno… Remi lahko igram cel dan… in komaj čakam, da se naučimo Tarok!

Pikec se je nedavno navdušeno učil podpisovati… 3 muhe na en mah: naučil se je, vabila so bila podpisana in zapolnila sva dober del dopoldneva. Mami pa se je igrala z dokumentiranjem neskončne palete izrazov – vsaj 3/4 so vključevale iztegnjen jezik.

Največja težava je pri najmlajših. Tisočkrat ista knjigica, 50x ista risbica, prepričevanje za piti, jesti, ne polivati, ne čeckati po pohištvu… prisežem, kot raste temperatura, tako raste pekel. In pri vsem tem niti na stranišče ne moreš.

Danes pa sva z našo dveletnico našli jackpot! Način, da mamici ni treba risati brezoblične mačke, punčke, medveda… slika je hitra, ima dejansko obliko, primerna je za barvanje in prej ali slej dete začne poskušati risati samo. Knjigica s šablono (seveda priljubljenih likov) je moja današnja rešiteljica živcev in zdrave pameti.

Please follow and like us:

0 thoughts on “Kaj početi z otrokom na bolniški?”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Related Posts

Otroci

Barbike za hčerko… ali morda vnukinjo… kam z igračami?

Ni bilo veliko stvari, ki sem jih še kot deklica želela prihraniti za svoje otroke (v tem primeru za hčerko). Barbike, na katere sem zelo pazila, so bile na vrhu spiska. Pa morda ne toliko Read more…

Aktivnosti

Moj otrok ne bo delal bralne značke

“Samo še zadnja pesmica! Kaj boš izbral?” Ta del mu je bil vedno najmanj všeč… izbrati tisto pravo. Sošolcu je knjižnjičar že zavrnil naučeno, ker ni bila prava izbira avtorja menda. “Dajva enega sloveskega!” Za Read more…

Mummy time

Objemček so-mamicam

Se tudi ti kdaj počutiš, da si postala “samo” mama? Da si del sebe potlačila v ozadje in zdaj ne veš več točno, kje ga najdeš? Rabiš en velik topel objem? (ok, vem, preveč risank, Read more…