Čevlji… radost, muka, obsesija, veselje ali trpljenje vsake ženske! Nekatere jih obožujemo, druge sovražimo. Nekatere nosimo vse iz omare, druge vedno en in isti par.

Jaz in čevlji imamo en tak “love – hate” odnos. Sicer obožujem čevlje, ampak oni malo manj obožujejo mene. Situacija je sledeča:

1. Visoka sem in temu primerna je številka noge… na ženskem oddelku nakvečja številka in na moškem (desperate times call for desperate measures) najmanjša. VEM, da nisem edina s tako nogo… in kot bo počasi čas, da se začnejo prodajat hlače za ženske s stegni in rito… tako bi bil čas tudi za večjo izbiro bigfootwoman čevljev.

2. Nad 180cm nekako visoke petke ne potegnejo – če ne boli noga, boli hrbet ali glava (ker sem s seboj odnesla podboj vrat).

3. Imam fantastično obliko pete, ki kar kliče po žuljih! Resno… Še številko večje superge me ožulijo… kaj šele ravno za silo  dovolj velike balerinke 🙁

4. Naštimana sem na udobno… tiščanje v čevljih ne pride v poštev… pogojno sprejmem investicijo v obliže, ki ne sme presegati vrednosti samih čevljev. Ne sme me zebsti in zaželjeno je, da v čevlju ni prevroče.

5. Imam 3 otroke… velika verjetnost je, da bom v istih čevljih šla v vrtec, službo in park… še večja verjetnost je, da bom vmes tekla po različnih podlagah od asfalta do trave in peska. Ni izključeno, da bom nosila 15-20kg dodatne teže.

Na kratko… nakupovanje čevljev je mali horror story!

Moja izbira top 4 za vse letne čase:

Puma superge anyday anytime

Balerinke  Butterfly Twist, ki me prve v življenju NISO ožulile, so mehke in izgledajo fantastično! Plus pri pakiranju se zložijo res na malo.

Tewa Kayenta sandali za vsako priložnost! Priporočam nakup v outletu, ker je cena kar fajn… res pa tudi zdržijo vsaj pet sezon vsakodnevne uporabe.

Ko zazebe, pa sem bila v vseh teh letih še najbolj zadovoljna z znamkami Ara in Legero

Vesela bom tudi vašega nasveta, kje nabaviti lepe, funkcionalne in udobne čevlje npr. v številki 42 🙂

Please follow and like us:
Categories: Mummy time

0 thoughts on “Čevlji… a sem lahko kar bosa?”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Related Posts

Mummy time

Objemček so-mamicam

Se tudi ti kdaj počutiš, da si postala “samo” mama? Da si del sebe potlačila v ozadje in zdaj ne veš več točno, kje ga najdeš? Rabiš en velik topel objem? (ok, vem, preveč risank, Read more…

Brez otrok

Moji nohtki spreminjajo barvo na soncu!

Lakiranje nohtov mi nikoli ni šlo pretirano dobro od rok. Še ko sem uspela kolikor toliko spodobno namazati kremplje… se je do odhoda od doma vsaj en opraskal ali odkrušil. Ostali pa so sledili dan Read more…

Brez otrok

Mamin trenutek miru?

Resno… kaj to pomeni? 3 minute za wc? Kava popita, ko je še skoraj mlačna? Ali pazi to… tuširanje, 10 minut, brez avtoceste skozi kopalnico?! Modra celo miren večer, ali night-out s prijateljicami (po možnosti Read more…