Zadnje tedne kar letijo ponudbe za ugodna križarjenja. Do nedavnega se mi je pošteno kolcalo, ko sem jih pregledovala. Del poročnega potovanja sva namreč preživela na križarjenju po Karibih in bilo je naravnost fantastično! Edino obžalovanje je bilo, da sva zelo slabo izkoristila ladjo, saj sva šla ob vsakem postanku na kopno. Zato sem večkrat pregledovala ponudbe križarjenj bližje Evropi. Ampak tudi tu bi bil problem, da bi hotela čim več videti in lezla na kopno. Ne vem, kako naj se nalezem vsaj malo »lenobe« Američanov, ki se cele dneve niso premaknili z relacije kabina-jedilnica-bazen.

Seveda odvisno od preferenc, ampak dejstvo je, da pri notranji kabini za relativno malo denarja dobiš 24-urni penzion, neprestano animacijo in možnost poležavanja ob bazenu. Za zmerno doplačilo nisi niti nikoli žejen. Če se prav spomnim, je bilo pivo ali koktajl na palubi bistveno cenejši kot v kakšnem ljubljanskem ali obmorskem lokalu! Nisem pa preverjala cen storitev masaže in podobnega.

Celo za otroke je ponavadi lepo poskrbljeno in čim so primernih let, starši z njimi nimajo praktično nič dela. Spomnim se, da je imela marsikatera ameriška družina walkie-talki-je in so se dobili samo ob obrokih, da so preverili prisotnost. Pa tudi za mlajše otroke… razmišljala sem, kako bi to izgledalo z najinim Levčkom… in zaključila, da bi z minimalno vloženega napora bili vsi maksimalno srečni.

Tako je ostalo samo še vprašanje denarja… ca. 800eur (za 8-12 dni in z napitninami, če se dobro znajdeš), brez stroškov izletov in nekaj malega za pijačo. Vseeno ni malo, a skoraj toliko bi lahko plačala za apartma v sezoni brez hrane in vseh dodatkov. Torej, če lahko izbiram…

Po zadnjih dveh dogodkih pa me je postalo pošteno strah! Ne morem oz. nočem si niti predstavljati situacije potapljanja ladje ali večdnevnega potovanja na palubi brez osnovnih življenjskih pogojev. In to z majhnim otrokom! Seveda ob predpostavki, da vsi ostanemo živi!

Gre kdo v kratkem na križarjenje?

Please follow and like us:

2 thoughts on “Si sploh še upam na križarjenje?”

Sebastijan · 13. marec, 2012 at 8:41

Lepo, smo bili na križarjenju, za otroke je bilo fino poskrbljeno, je pa težava, da so se morali dokaj hitro naučiti italijansko, če so želeli imeti kaj od animacije.
Kar se pa tiče varnost, potem pa spat ne smeš več, ker jih v postelji največ umre.

Tiskalnik HP · 26. marec, 2012 at 20:35

Jst sem bil na poročnem potovanju na costi pa grem maja spet 😉 Zdej je pocen pa vrjetno zelo varno. Vsaj stavim na to :=)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Related Posts

Midnight thinking

Mama, oprosti najprej sebi

Bližajoča polna luna, retrogardni  Merkur, PMS ali samo utrujenost, naveličanost? Nekaj, vse ali še več se nabira te dni. Počutim se nezadovoljno, nerazumljeno, nemočno, jezno nase in na svet. Ne čutim povezanosti niti sama s Read more…

Otroci

Podoživljanje preteklosti skozi otroke

Veš tisti trenutek, ko otrok nekaj reče ali naredi in te v trenutku postavi v neko drugo dimenzijo / občutje? Zdajle imam v mislih negativen obrat. Tistega, ko te zagrabi vrtinec in se razjeziš ali razžalostiš, pa Read more…

Nosečnost

Bo fantek ali punčka? 1. del

Prav vsaka nosečka je zagotovo slišala vprašanje »Bo fantek ali punčka?« Nekaterim se zdi vprašanje (pre)osebno. Spet drugi so mnenja, da je želja po določenem spolu brez veze ali malodane bogokletna… češ, važno, da je Read more…