Enkrat me je prijateljica vprašala, zakaj so moje objave tako “naključne”… zakaj ne objavim npr. vsak dan ali vsaj ponedeljek?

Moj odgovor: Zato, ker nimam vsak dan “navdiha” oziroma kaj pametnega napisati… pisanje samo za voljo objavljanja pa nekako ni v moji krvi.

Ampak dejansko je bil včeraj klasičen primer, ki je tudi večji del razloga: Zvečer sem pisala… in se zbudila zjutraj pri nedokončanem drugem odstavku. Preprosto po otroškem živžavu na vrh delovnega dne včasih samo še “padem dol”! In rada spim… rada bi spala več kot 6 ur na noč in se zjutraj dejansko zbudila… ne bila zbujena.

Idej se tekom dneva pojavi veliko. Žal prepogosto ni časa in miru misli spravit v pisno obliko. Velikokrat nekaj začnem, moram prekiniti in kasneje nekako ni več pravega občutka za pisanje. Čaka me nekaj postov, kjer se moram konkretno usesti, pobrskati za nazaj in oblikovati razumljivo celoto (npr. post o tem, kako smo “ciljali” punčko). Ponekod manjka ključna slika, ki jo moram izbrskati iz arhiva, pa ne najdem časa.

Praviloma časa ni… vedno je še nekaj za narediti ali končati… že pri enem otroku, kaj šele treh! In ko najdem nekaj minut zase… se grem stuširat in umit zobe 😉 In zakaj se potem sploh ukvarjam z blogom?

Moj prvi ZAKAJ 10 let nazaj je bil takle: https://www.mamajasna.com/blog/2007/03/01/zakaj-blog/

In danes ni dosti drugače? Čas za blog najdem, ker mi je pisanje všeč. Ker rada napišem kako prigodo. Ker me sprosti, da se kdaj razpišem o temi, ki se me dotakne. Ker včasih rabiš samo občutek, da te nekdo »posluša«. Ker morda nekomu s svojo izkušnjo pomagam. Vse to pa je pogojeno s tem, da čutiš, da nekaj moraš ali želiš napisati. Kadar moraš, se čas najde… če itak ne morem spati, bom verjetno lažje, ko dam nekaj iz sebe. Kadar želiš, včasih ne uspe. Ampak bistvo je, da kar napišeš, je resnično, iskreno in iz srca!

Please follow and like us:

0 thoughts on “Zakaj so posti neredni?”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Related Posts

Brez otrok

Najprej masko sebi

Se tudi ve kdaj počutite, da ste postale “samo” mame? Da ste del sebe potlačile v ozadje in zdaj ne veste več točno, kje ga najdete? Materinstvo te spremeni, tu sploh ni dvoma. In včasih Read more…

Nosečnost

Bo fantek ali punčka? 1. del

Prav vsaka nosečka je zagotovo slišala vprašanje »Bo fantek ali punčka?« Nekaterim se zdi vprašanje (pre)osebno. Spet drugi so mnenja, da je želja po določenem spolu brez veze ali malodane bogokletna… češ, važno, da je Read more…

Otroci

Kaj naj bi otroka naučil učitelj in kaj starši? 1. del: učitelji

Zadnje čase po FB kroži »vic«. Starši naj bi bili odgovorni za vzgojiti otroka v »pridnega« , socializiranega, poštenega človeka. Po drugi strani naj bi bil učitelj odgovoren, da ga nauči brati, računati, zgodovino, kemijo Read more…